31 C
Kota Kinabalu
Selasa, September 26, 2023
ADVERTISEMENTspot_img

SMK Apin-Apin Keningau, terima sumbangan kewangan dari ADUN Bingkor

George Dairie mewakili ADUN Bingkor menyampaikan sumbangan kepada Kamsi.

KENINGAU:Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bingkor Datuk Robert Tawik @ Nordin menghulurkan sumbangan Kewangan kepada Sekolah Menengah Kebangsaan Apin-Apin Keningau. 

Sumbangan itu adalah untuk membiayai  Majlis Apresiasi Pencapaian Cemerlang ( MAPC ) sekolah itu yang dijangka akan diadakan pada 25 November ini.

Pemaju Mukim Bingkor Unit Pemimpin Pembangunan Masyarakat N. 40 Bingkor George Dairie mewakili Datuk Robert yang juga Menteri Kerja Raya menyampaikan sumbangan itu kepada Yang DiPertua Persatuan Ibu Bapa Dan Guru ( PIBG ) Sekolah itu Kamsi Ahmad di pejabat ADUN N.40 Bingkor. 

Mewakili warga sekolah dan ibu bapa, Kamsi merakamkan setinggi tinggi terima kasih kepada Datuk Robert keatas keikhlasan dan keprihatinannya menghulurkan bantuan Kewangan tersebut.

Katanya, dengan adanya sumbangan Kewangan tersebut dapat mempermudahkan perjalanan  majlis yang akan diadakan itu.

“Ini juga satu suntikan semangat kepada para pelajar di sekolah tersebut dalam menghadapi pembelajaran mereka” jelasnya.

Sementara itu Pengetua SMK Apin-Apin Puan Dorothee berkata sumbangan yang diberikan itu amat berharga dan bernilai sekali kepada pihak sekolah khususnya kepada para pelajarnya.

Katanya, ia juga memberikan semangat motivasi kepada  para pelajar dan juga kepada ibu bapa pelajar serta masyarakat di sekitar sekolah ini.

ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN