31 C
Kota Kinabalu
Ahad, Julai 14, 2024
ADVERTISEMENTspot_img

Pusat Giat MARA diingatkan pantau projek PPRT serta pembaikan rumah: Abidin Madingkir

Oleh Cleo Will

RANAU: Pusat Giat MARA Ranau diingatkan untuk memantau dengan teliti semua projek yang melibatkan pembinaan rumah PPRT serta program pembaikan rumah di daerah ini.


Adun Paginatan, Datuk Abidin Madingkir berkata, Pusat Giat MARA Ranau harus berbuat demikian agar semua projek yang disalurkan melalui organisasi itu akan menghasilkan kejayaan.


“Kami memahami bahawa ada inisiatif kerajaan tertentu untuk rakyat yang melibatkan program kesejahteraan disalurkan melalui Pusat Giat MARA Ranau, seperti pembinaan rumah PPRT serta program pembaikan rumah.


“Untuk mencapai tujuan itu, kami ingin mendesak pusat itu untuk rajin, telus dan serius dalam tanggungjawab mereka untuk memastikan semua program dilaksanakan dengan cekap dan berjaya.


“Harapan kami adalah dengan pengurusan profesional semua program oleh Pusat Giat MARA Ranau, ia akan mengelakkan pihak tertentu daripada membantah dan melabel mana-mana program sebagai inisiatif separuh jalan,” katanya.

-Abidin Madingkir-


Abidin yang juga Naib Presiden UPKO Sabah dan bekas Datuk Bandar Kota Kinabalu bercakap semasa lawatan rasmi beliau ke Pusat Giat MARA Ranau di Kg Lasing Ranau baru-baru ini.


Dalam acara itu, Pengurus Pusat Ranau Giat MARA, Hamadin Bin Baba memberikan taklimat kepada Abidin dan rombongannya mengenai pusat itu dan memperkenalkan mereka kepada kakitangan di sana sebelum lawatan singkat di sekitar premis itu.


Sementara itu, Abidin mengucapkan terima kasih kepada Giat MARA kerana memberikan latihan kemahiran dan pengetahuan kepada para belia di Ranau sejak tahun-tahun pembukaannya, dan berharap lebih ramai belia mendapat manfaat daripada kursus pusat ini pada masa akan datang.


Turut hadir ialah Pemimpin Pembangunan Masyarakat (PPM) Paginatan Hisyamuddin Harun, Ketua Anak Negeri Jabay Surugau, kakitangan dari Pejabat UPPM Paginatan, antara lain-TAMAT-

ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN