24 C
Kota Kinabalu
Isnin, Julai 15, 2024
ADVERTISEMENTspot_img

Pembedahan Plastik Gagal, Wajah Ratu Cantik Russia ‘Rosak’

SEORANG ratu cantik dari Russia menceritakan detik mimpi ngeri pembedahan plastik yang dilakukan satu ketika dulu hingga menyebabkan dia tidak dapat lagi menutup mata dan senyum.

Yulia Tarasevich, 43, merupakan naib juara dalam pertandingan Ratu Cantik Russia-International dua tahun lalu.Tidak lama kemudian beliau memutuskan untuk melakukan pembedahan wajah di sebuah klinik di Krasnodar, Selatan Russia.

Menurut Daily Mail, ibu kepada dua orang anak itu berkata mukanya mengalami bengkak yang teruk dan meradang selepas melakukan pembedahan berjumlah RM12,ooo itu.Kos itu termasuklah facelift blephariolasty (pembetulan kelopak mata) dan liposuction (sedut lemak).

Yulia Tarasevich

“Saya datang kepada mereka dengan wajah yang sihat dan cantik.“Saya datang hanya ingin membetulkan beberapa nuansa yang disebabkan penuaan.

Tapi malangnya, saya telah kehilangan kesihatan,” katanya, lapor Daily Mail.Walaupun telah melakukan pembedahan semula yang bernilai lebih kurang RM80,000 itu, beliau tetap tidak boleh menutup matanya mahupun memberikan senyum.

“Saya mempunyai parut yang terbentuk di pipi apabila mereka (doktor bedah) mengoyakkan semua tisu kulit saya.

“Mata saya tak boleh tutup dan saya tak boleh senyum. Saya (juga) tak boleh angkat bibir atas dan satu bahagian muka saya tak berfungsi sama sekali,” luahnya.

Ratu cantik itu mendakwa dia telah membelanjakan lebih RM113,000 untuk cuba pulih daripada kerosakan wajah tersebut, namun akuinya dia tidak lagi dapat kembali kelihatan cantik seperti asal.

Menurut laporan, dia kini telah memfailkan saman terhadap dua doktor yang bertanggungjawab dalam melakukan operasi pembedahan tersebut, walaupun mereka mendakwa itu adalah disebakan disebabkan komplikasi genetik yang jarang berlaku.

Sumber: Daily Mail

ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN