25 C
Kota Kinabalu
Sabtu, September 30, 2023
ADVERTISEMENTspot_img

Naib Presiden 1 STARSABAH sokong penuh kenyataan Presiden parti.

Robert……Pemimpin perlu fokus kepada membantu rakyat.

KENINGAU:Naib Presiden 1 STARSABAH Datuk Robert Tawik @ Nordin menyokong penuh kenyataan Presidennya Datuk Seri Panglima Datuk Dr. Jeffrey G Kitingan yang STARSABAH tetap teguh menyokong kepimpinan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin 

“Maka itu saya merayu kepada semua ahli STARSABAH agar  terus bersama dan bersatu dengan Presiden STARSABAH dalam situasi kemulut politik yang berlaku di peringkat Persekutuan.

“Saya yakin keputusan Dr.  Jeffrey selaku Presiden  STARSABAH membuat ketetapan menyokong kepimpinan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dibuat setelah membuat pertimbangan ,  penelitian dan  melihat  kemampuan Perdana Menteri dalam mengetuai kerajaan Persekutuan pada masa ini” katanya mengulas kenyataan Dr. Jeffrey yang juga Timbalan Ketua Menteri Sabah.

Katanya, masa sekarang adalah masa untuk kerajaan dan semua pemimpin sepatutnya bekerjasama dalam menghadapi dan memerangi COVID-19. 

Robert yang juga Pembantu Menteri Kerja Raya dan ADUN Bingkor berkata, pada masa ini Negara dan rakyat dalam kesusahan untuk meneruskan kehidupan seperti dahulu.

Justeru itu katanya, semua pihak perlu fokus kepada membantu rakyat dalam menjamin keselamatan kesihatan rakyat dan dalam memulihkan ekonomi yang terjejas dalam pandemik COVID-19.

ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN