28 C
Kota Kinabalu
Rabu, Julai 17, 2024
ADVERTISEMENTspot_img

IPGMK Kent Meraikan Penyertaan dan Kejayaan Pelajar dalam Acara Half Marathon Borneo

Tempat Ke-5, Florece Satiau pelajar PISMP BKD dari IPGM Kampus Kent


TUARAN: Institut Pendidikan Guru Kampus Kent Tuaran (IPGMK Kent) memberi penghormatan kepada penyertaan cemerlang pelajarnya dalam acara Half Marathon Borneo baru-baru ini, yang diadakan di Kota Kinabalu pada 4 Februari 2024.


Seramai 52 pelajar berdedikasi dari IPGMK Kent menjadi sukarelawan untuk acara tersebut, menunjukkan komitmen mereka terhadap penglibatan masyarakat dan semangat kesukanan.


Sementara itu, seramai 10 pelajar mempamerkan ketabahan dan semangat mereka dengan menyertai secara aktif dalam acara 11km kategori lelaki terbuka dan kategori wanita Borneo Half Marathon.


Florence Satiau, mewakili opsyen Bahasa Kadazandusun, mencapai tempat ke-5 yang mengagumkan dalam kategori terbuka wanita 11 km, mempamerkan bakat dan keazaman yang luar biasa.


Kejayaan pelajar kami tidak mungkin tercapai tanpa kerjasama yang tidak ternilai dari Dewan Bandaraya Kota Kinabalu dan Kinabalu Running Club (KRC), yang mana sokongan mereka memainkan peranan penting dalam kejayaan acara tersebut.


Pengarah IPGMK Kent, Dr Hamidah Samsudin, menekankan kepentingan aktiviti sebegini dalam memupuk dan mengasah kemahiran pelajar abad ke-21.


Beliau merakamkan ucapan terima kasih kepada semua pensyarah dan pelajar, yang mendedikasikan masa dan usaha mereka, menyerlahkan komitmen mereka yang tidak berbelah bahagi untuk kecemerlangan.


Dr Hamidah turut merakamkan penghargaan kepada pensyarah dan kakitangan IPGMK Kent iaitu Jabatan HEP (Jabatan Hal Ehwal Pelajar), Unit KoKum (Unit Kokurikulum), dan Jabatan STEM (Jabatan Sains, Teknologi, Kejuruteraan, dan Matematik) atas komitmen untuk berhubung dengan penganjur Borneo Half Marathon.


Pengiktirafan khas diberikan kepada Pensyarah Cemerlang Gred Khas C, Dr Chiam Sun May, Pensyarah Kanan DG 54, Sanatan Rajan Perumale, dan kakitangan pentadbiran, Mohd Faizal Katok, atas contoh teladan mereka dalam melengkapkan kategori senior veteran/veteran sejauh 21km.


“Penyertaan mereka bukan sahaja mempamerkan dedikasi tetapi juga memberi inspirasi kepada seluruh warga IPGMK Kent,” katanya.

ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN