30 C
Kota Kinabalu
Jumaat, April 19, 2024
ADVERTISEMENTspot_img

Wyldann sebagai penerima Anugerah Tokoh Murid 2022 SJKC Pai Wen Ranau

Wyldann Dylan Shin menerima Anugerah Pelajar Terbaik

RANAU: Bekas pelajar Tahun Enam SJKC Pai Wen Ranau, Wyldann Dylan Shin dipilih sebagai penerima Anugerah Tokoh Murid 2022 atau Anugerah Pelajar Cemerlang sekolah itu atas pencapaian cemerlangnya.


Wyldann dipilih atas kecemerlangannya dalam aktiviti kokurikulum di mana beliau mewakili daerah dalam sukan bola sepak, larian dan penulisan, manakala turut mewakili negeri dalam kejohanan bola sepak bawah 12 tahun.


Guru Besar SJKC Pai Wen Ranau, Tsen Ting Feng menyampaikan anugerah itu kepada beliau semasa Majlis Anugerah Cemerlang sekolah 2022 yang diadakan di dewan sekolah pada Jumaat.


Turut menerima Anugerah Cemerlang Ko-Kurikulum ialah Stallone Tiyyo Stevenson, Felcyonna Pei Yi Chee Pau, Daniella Lorianne Dymson, Darren Leroy Dymson, Bianca Loures Kerry Wong, Fay Pheobe Freddie, Presley Phang Kok Sheng, Janelle Naia Lee, Ovy Ricgaveyn Liew Ga Vern dan Lendl Syn Kwan Liew.

Sesi Bergambar Murid Tahun 6 Bersama Guru Besar, Tsen Ting Feng dan Lembaga Pengurusan Sekolah serta Persatuan Ibu Bapa dan Guru


Dalam majlis itu, anugerah turut diberikan kepada murid Tahun Enam dan mereka yang cemerlang dalam kategori lain seperti Kemajuan Akademik, Berakhlak Mulia, Pengawas Sekolah, Ketua Kelas dan Penolong Ketua Kelas, Pengawas Pusat Sumber, Pengawas Bilik Sains dan Kehadiran penuh.


Sementara itu, Tsen mengucapkan tahniah kepada semua murid Tahun Enam kerana berjaya menamatkan pengajian di SJKC Pai Wen Ranau.


“Namun, ini bukan garisan penamat, tetapi titik permulaan untuk anda semua di sekolah menengah. Anda semua harus tahu bahawa kunci kejayaan adalah disiplin diri.


“Ini adalah amalan yang baik tentang bagaimana anda semua boleh memanfaatkan masa anda dan menguruskan diri anda dari segi jasmani dan pembelajaran.


“Badan yang sihat akan menghasilkan minda yang kuat. Barulah pelajar boleh belajar dengan berkesan.
“Sebagai penutup, saya mengucapkan tahniah kepada anda semua sekali lagi, dan mengucapkan selamat maju jaya pada masa hadapan!” katanya.


Turut hadir Pengerusi Lembaga Pengarah SJKC Pai Wen Ranau, Eldem Chia, ibu bapa, guru-guru, kakitangan sekolah dan pelajar lain.

ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN