27 C
Kota Kinabalu
Khamis, September 28, 2023
ADVERTISEMENTspot_img

Tisu yang digunakan Messi untuk lap air mata dan hingus dijual pada harga RM4.2 juta

Tisu yang digunakan oleh pemain bola sepak Lionel Messi untuk mengelap air mata semasa sidang media perpisahannya dengan Barcelona kini dijual di laman web atas talian pada harga USD$ 1 juta atau sekitar RM4.2 juta.

“Tisu yang digunakan Messi untuk menghapus air mata pada sidang media perpisahannya dengan Barcelona dijual dengan harga $ 1 juta. Adakah anda mahu membelinya?” tulisnya.

Dilaporkan oleh Gulf Today, difahamkan bahawa seseorang telah mengambil tisu yang digunakan Messi pada sidang media terdahulu. Dia kemudiannya memuat naik gambar tisu tersebut di laman jual beli dalam talian dan menjualnya dengan harga RM4.2 juta.

Penjual itu turut mendakwa bahawa tisu tersebut mengandungi DNA Messi, yang membolehkan seseorang menggunakannya untuk menjadi hebat seperti Messi.

Terdahulu, Messi tidak dapat menyembunyikan kesedihannya ketika mengadakan sidang media setelah terpaksa meninggalkan Barcelona. Pada majlis itu, momen romantis ditunjukkan oleh isterinya, Antonela Roccuzzo apabila menghulurkan tisu kepada Messi ketika dia mahu mengalirkan air mata.

Lionel Messi kini secara rasmi telah meninggalkan Barcelona dan memulakan karier barunya di Paris. Pada majlis perpisahan tersebut, turut hadir memberi semangat adalah rakan sepasukan Messi di Barcelona. –Gulf Today

ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN