30 C
Kota Kinabalu
Ahad, Februari 25, 2024
ADVERTISEMENTspot_img

Suami Beli Rumah Baru Untuk Madu, Isteri Tua Robohkan Guna Jentolak.

WANITA adakalanya memang sanggup melakukan apa sahaja mengikut emosinya melebihi kewarasan akal fikirannya. Awas, jangan memandang rendah dan main-main golongan ini. Nak berpoligami tak salah, namun pastikan adil dan saksama dengan semua isteri-isteri yang ada. Bagi mengelak salah faham dan rasa cemburu dalam diri.

Gara-gara rasa cemburu dan tidak berpuas hati, seorang wanita yang juga isteri tua kepada seorang lelaki bertindak mengupah dan menghantar sebuah jentolak bagi merobohkan rumah madunya.

Kejadian berlaku di Desa Mangga Dua, Kabupaten, Indonesia itu dipercayai berlaku selepas isteri tua tidak puas hati apabila suaminya membelikan rumah baharu untuk isteri muda.

Video yang tular dilaman sosial sejak minggu lalu juga mendapat pelbagai reaksi berbeza daripada warganet.

“Isteri tua telah menghantar sebuah jentolak untuk meratakan rumah isteri muda.

“Dia (isteri tua) marah dan cemburu selepas mengetahui rahsia suaminya membelikan rumah baharu untuk madunya,” ujar Sugi, individu yang merakamkan kejadian itu.

Video berkenaan jelas menunjukkan suasana riuh penduduk kampung yang memanggil isteri muda yang juga didakwa hamil tiga bulan. Jengkaut juga dilihat merobohkan dinding dan juga bumbung rumah isteri muda itu sehingga rata.

Ramai juga yang mengecam tindakan isteri tua itu dan nekad melaporkan ia kepada pihak berkuasa. Kes masih lagi disiasat dan belum ada sebarang perkembangan mengenainya dilaporkan. – MW

ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN