33 C
Kota Kinabalu
Selasa, Disember 5, 2023
ADVERTISEMENTspot_img

SMK Pantai, SK Lubok Temiang johan Pertandingan Tarian antara sekolah Labuan 2023

SMK  PANTAI… johan Tarian kategori sekolah menengah.

LABUAN: SMK Pantai dan SK Lubok Temiang muncul johan pertandingan Tarian Antara Sekolah  kategori sekolah menengah dan rendah yang diadakan baru-baru ini  sempena Festival Apresiasi Seni Untuk Semua (FASUS) 2023.

Naib johan bagi kategori sekolah menengah dimenangi oleh SMK Labuan  dan tempat ketiga disandang oleh SMK Mutiara, tempat keempat dan kelima masing-masing SM St Anne dan SMK Rancha-Rancha.

Manakala bagi kategori sekolah rendah, naib johan dimenangi  oleh SK Layang-Layangan, tempat ketiga, SK Patau-Patau,  tempat keempat SK Kerupang dan tempat kelima SK Pekan Satu.

Pertandingan yang dikelolakan oleh SMK Pantai itu turut menyediakan  sebanyak lapan anugerah khas  untuk dimenangi oleh setiap sekolah yang mengambil bahagian.

Lubok TEMIANG…. Johan kategori sekolah rendah

Bagi  anugerah Penari Terbaik Lelaki   kategori sekolah menengah  dimenangi oleh Zulhamri Hamid (SMK Labuan), kategori wanita dimenangi oleh Nursyafiqah Aren Barhama (SMK Labuan).

Manakala  bagi kategori sekolah rendah, Penari Terbaik Lelaki  dimenangi oleh Mohamad Faiz Ashraf Faizan (SK Pekan Satu), kategori wanita  dimenangi Winnie Felicia Anak Kumbo (SK Patau-Patau).

Sementara bagi kategori Anugerah Koreografi Terbaik sekolah menengah dimenangi oleh SMK Pantai dan  SK Lubok Temiang kategori sekolah rendah.

Turut dipertandingkan bagi kategori Busana dan Tatarias Terbaik masing masing dimenangi oleh SMK Mutiara (sekolah Menengah) dan SK Lubok Temiang (Sekolah Rendah).

Pertandingan yang diadakan  di dewan SMK Pantai itu menyaksikan sebanyak 13 pasukan mengambil bahagian membabitkan lapan sekolah menengah dan 5 sekolah rendah.

Sementara itu, majlis penyampaian hadiah disempurnakan oleh  Timbalan Pengarah Sektor Pembangunan Murid, Jabatan Pendidikan Labuan.

Turut hadir, Penolong Pengarah Sektor Pembangunan Murid, Jabatan Pendidikan Labuan, Nasrun Ramli, dan  Pengetua SMK Pantai yang juga Pengerusi Jawatankuasa Pengelola, Ismail Abdullah.

TAMAT:

GAMBAR

1.SMK  PANTAI… johan Tarian kategori sekolah menengah.

2.SK Lubok TEMIANG…. Johan kategori sekolah rendah.

3.ZULHAMRI…. Penari Lelaki Terbaik Sekolah Menengah.

12.NURSYAFIQAH…. Penari Perempuan Terbaik Sekolah Menengah –

ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN