31 C
Kota Kinabalu
Selasa, September 26, 2023
ADVERTISEMENTspot_img

Pelantikan Ismail dan Hishammuddin, perkukuhkan pentadbiran Kerajaan. Joseph Kurup

Kurup…..Sri Ismail Sabri dan Hishammuddin memperkukuhkan pentadbiran Kerajaan.

KUALA LUMPUR:Presiden Parti Bersatu Rakyat Sabah (PBRS) Tan Sri Joseph Kurup berkata, pengumuman Perdana Menteri mengenai pelantikan  Dato’ Sri Ismail Sabri bin Yaakob sebagai Timbalan Perdana Menteri dan YB Dato’ Seri Hishammuddin bin Tun Hussein sebagai Menteri Kanan Luar Negeri merupakan satu langkah yang sangat baik dalam memperkukuhkan pentadbiran Kerajaan.

Katanya, PBRS selaku komponen dalam Barisan Nasional menyokong penuh pelantikan ini dan yakin akan kemampuan kedua-dua pemimpin ini berdasarkan kepada pengalaman serta pencapaian tertinggi yang telah ditunjukkan dalam pentadbiran Kerajaan.

“Pelantikan ini akan meningkatkan lagi keupayaan Kerajaan khususnya dalam menghadapi pandemik COVID-19, memulihkan ekonomi negara dan membantu rakyat dalam tempoh yang sukar ini” jelasnya.

Beliau berkata, Negara memerlukan sebuah Kerajaan yang stabil untuk menghadapi cabaran yang sedang dialami khususnya mengenai krisis kesihatan. 

“Ini adalah masa untuk kita memulihkan ekonomi negara dan bukan masa untuk berpolitik” tambah bekas Ahli Parlimen Pensiangan itu.

Justeru itu katanya,.semua pihak perlu berganding bahu dan bekerjasama dalam menangani pandemik ini demi kesejahteraan rakyat.

ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN