33 C
Kota Kinabalu
Sabtu, Julai 20, 2024
ADVERTISEMENTspot_img

Lelaki Sanggup Ceraikan Isteri Kerana Cintakan Pondan

INDONESIA: Seorang lelaki bertekad ceraikan isteri gara-gara mengejar cinta pondan dan ia terjadi di Indonesia.

Menurut laman sesawang Tribunnews.com, lelaki yang bernama Sigit tersebut telah berkahwin dengan seorang wanita asli dan dikurniakan seorang anak kini lebih sanggup untuk menjalinkan hubungan dengan seorang LGBT yang merupakan pondan.

Selain itu, mereka berdua telah merancang untuk berkahwin kerana Sigit sudah tak mahu mempunyai anak lagi di masa hadapan. Transgender yang dikenali sebagai Stasya itu merupakan seorang Youtuber dan mereka berdua sudah lebih 3 tahun saling mengenali antara satu sama lain.

Nama ini lebih disukai oleh wanita trans rakyat Malaysia berbanding dengan pelbagai istilah penghinaan (iaitu, pondan dan bapok), yang sebelum ini digunakan oleh orang-orang Sarawak apabila merujuk kepada transekseksual.

Walaupun begitu, istilah pak nyah kadang-kadang digunakan untuk lelaki trans, dan istilah hibrid mak-pak nyah untuk semua individu transgender.


Keputusan Sigit menceraikan isterinya itu disebabkan atas pendiriannya untuk tidak mahu memiliki anak lagi dan hanya cukup hanya seorang. Namun, apa yang mengangumkan adalah bekas isteri Sigit juga sebenarnya berbaik dengan Stasya.

Mereka berdua bagaikan teman rapat malah pernah bercuti dan menghabiskan masa bersama-sama. Malah jika Sigit dan Stasya bergaduh, bekas isterinya jugalah yang memulihkan hubungan mereka berdua. 

Kejadian ini pelik tapi benar dan tapi tidak mustahil berlaku dalam zaman serba moden ini. Jadi, benarlah orang kata, cinta itu buta malah mereka berbangga menayang hubungan mereka di hadapan orang ramai walaupun hubungan tersebut songsang

ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN