28 C
Kota Kinabalu
Ahad, Februari 25, 2024
ADVERTISEMENTspot_img

Kemasukan 850 ahli baharu, STAR Ranau semakin kukuh

Abidin (tengah) Kong dan pemimpin STAR Ranau pada majlis pada Ahad


RANAU: Parti Solidariti Tanah Airku (STAR) Sabah mengukuhkan lagi popularitinya dalam kalangan rakyat di sini dengan kemasukan 850 ahli baharu ke parti itu di sini pada Ahad.


Kemasukan ahli baharu itu diterima masuk ke dalam parti STAR dalam satu majlis ringkas yang turut menyaksikan pembukaan 14 cawangan Jawatankuasa Penyelaras Kawasan (JPK) Parti STAR yang baharu.


Majlis anjuran Mukim Tanah Rata STAR JPK itu dirasmikan oleh Naib Presiden parti merangkap Ketua Bahagian Ranau, Datuk Abidin Madingkir di Dewan Mini Kg Kigiok Ranau.


Abidin yang juga Pembantu Menteri kepada Ketua Menteri Sabah berkata, dengan penambahan 850 ahli dan penyokong, ia sudah pasti mengukuhkan sokongan parti itu di kawasan Tanah Rata.


“Tujuan utama majlis pada hari ini adalah untuk merasmikan 14 JPK baharu Mukim Tanah Rata dan seterusnya mengalu-alukan keahlian 850 penyokong baharu yang datang daripada pelbagai parti.


“Terima kasih kepada penyelaras parti kerana bertungkus-lumus mencari dan menambah ahli baharu parti STAR dan seterusnya menyerahkan mereka dalam majlis ini.


“Dengan sokongan berterusan daripada rakyat, ini akan mengukuhkan usaha kita untuk memperjuangkan rakyat di sini,” katanya.


Beliau berharap JPK baharu yang dilantik dapat memainkan peranan besar dan penting dalam menjalankan tugas dan juga akan terus menarik ahli dan belia baharu menyertai parti STAR.


“Tahniah juga kepada semua ahli baharu kerana menyertai parti STAR hari ini. Anda telah membuat keputusan yang betul untuk menyertai perjuangan melalui parti ini, iaitu sebuah parti kerajaan.


“Di sini, kami ingin menyeru lebih ramai orang terutamanya belia untuk datang dan menjadi ahli STAR. Dengan ini, kita boleh terus menyokong parti kerajaan yang memerintah hari ini dan menjadikan masa depan yang lebih cerah untuk Sabah.


“Seperti yang kita dapat lihat dengan jelas, banyak perubahan telah dilakukan sepanjang tiga tahun parti sekarang mentadbir kerajaan. Pelaburan baharu terus datang ke negeri kita dan kita perlu berulang supaya hal ini berterusan,” katanya.


Abidin yang juga Adun N38 Paginatan berkata kerajaan hari ini yang diterajui Ketua Menteri, Datuk Hajiji Hj Noor akan berusaha untuk meneruskan prestasi yang baik, hasil sokongan padu daripada peringkat akar umbi iaitu rakyat.


Turut hadir pada majlis tersebut ialah Ketua Wiramuda Pusat STAR merangkap Pengerusi Ko Nelayan Sabah, Kong Soon Choi, CDO Paginatan, Japili Sigal, Setiausaha STAR Bahagian Paginatan, Juis Konsuling, Pegawai Mahkamah Anak Negeri, Ketua Kampung, JPKK Mukim Tanah Rata dan lain-lain.ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN