25 C
Kota Kinabalu
Sabtu, September 30, 2023
ADVERTISEMENTspot_img

UMNO Labuan ucap tahniah kepada Anifah dan Bashir

ANIFAH AMAN….Pengerusi Perbadanan Labuan sesi 2023-2025

LABUAN: UMNO Bahagian Labuan mengucapkan tahniah kepada Tan Sri Anifah Aman di atas pelantikan sebagai Pengerusi Perbadanan Labuan yang baharu.

Mantan Menteri Luar Negeri itu dilantik    sebagai Pengerusi Perbadanan Labuan untuk tempoh dua tahun yang berkuatkuasa 19 Jun 2023  hingga 18 Jun 2025.

Ketua UMNO Bahagian Labuan, Datuk Mohd Rafi  berkata, UMNO Bahagian Labuan akan  terus memberikan sokongan dan kerjasama kepada Pengerusi Perbadanan Labuan, Tan Sri Anifah  untuk membangunkan Labuan khususnya dalam menyelesaikan banyak isu-isu yang membelengu rakyat Labuan selama ini.

Katanya, antara permasalahan kritikal yang membelengu rakyat ketika ini ialah bekalan air, tenaga elektrik dan juga  kemerosotan ekonomi yang terus dihadapi oleh rakyat Labuan.

 “Saya percaya dengan pengalaman yang luas dan kedudukanTan Sri Anifah sebagai mantan Menteri Luar  Negeri  dapat membantu mengembalikan kegemilangan Labuan yang pernah dikecapi sebelum 2018” katanya  ketika ditemui  pada Program Peduli Rakyat  UMNO Labuan di sini, pada pada Sabtu.

BASHIR… Pengerusi Majlis Penasihat Perbadanan Labuan 2023-2025

Beliau juga turut mengucapkan tahniah kepada Timbalan Ketua UMNO Bahagian Labuan, Datuk Bashir Alias yang telah  dilantik sebagai Pengerusi Majlis Penasihat Perbadanan Labuan bagi sesi 2023-2025.

Selain itu, Mohd Rafi yang juga Ahli Majlis Tertinggi (MKT) UMNO  mengucapkan tahniah kepada Ketua Cabang PKR Labuan, Simsudin Sidek  yang dilantik sebagai Timbalan Pengerusi Perbadanan Labuan untuk tempoh yang sama 2023-2025.

“Setinggi-tinggi tahniah juga saya ucapkan kepada rakan seperjuangan saya dalam Kerajaan Perpaduan, Simsudin Sidek yang dilantik sebagai Timbalan Pengerusi Perbadanan Labuan untuk tempoh dua tahun 2023-2025” katanya.

Beliau juga menzahirkan ucapan tahniah  kepada Ketua Wanita UMNO Bahagian Labuan, Hajah Niswati Tarji yang telah mendapat kepercayaan untuk dilantik  sebagai salah seorang Ahli Majlis Penasihat Perbadanan Labuan sesi 2023-2025.

Dalam pada itu, Mohd Rafi  merakamkan ucapan terima kasih kepada Yang Di Pertuan Agong dan  Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi yang mengangkat dan menyokong cadangan UMNO Labuan kepada Perdana Menteri untuk pelantikan dua pemimpin UMNO Labuan  (Bashir  dan Niswati) dalam Perbadanan Labuan  kali ini untuk sesi 2023-2025.

ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN