30 C
Kota Kinabalu
Sabtu, Februari 24, 2024
ADVERTISEMENTspot_img

Syarikat Ultron Sabah, pelbagaikan program.

Oleh: Salwah Aramat

SIPITANG : Syarikat Ultron sabah kini terus mempelbagaikan programnya (CSR) untuk memberi faedah kepada masyarakat setempat termasuk golongan pelajar sekolah.

Duta Ultron Sabah, Mohd Syazwan Bin Yusuff memberitahu, tahun lepas banyak program yang telah dilaksanakan dengan kejasama wqrgq Sekolah Rendah, Sekolah Menengah dan institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) dan Swasta (IPTS) di Sabah.

Sebahagian warga SK.Padang Berampah merakam gambar bersama penganjur.

“begitulah yang kami telah laksanakan di SK. Padang Berampah di sini pada 30 Januari bermula 3.30 petang”, jelas Mohd Syazwan ketika menghubungi Borneo Buletin Online.

Menurutnya, antara aktiviti yang telah dijalankan ialah Fitdance dibawa oleh Fuze Master Trainer (FMT) Malaysia, Sir Mazrey, menampilkan Addnan Saripuddin dari Radio ERA Sabah sebagai juruacara khas.

Syazwan memberitahu, kerjasama itu, merupakan CSR pihak Ultron bagi membantu pihak sekolah mendapatkan baju yang berkualiti dengan harga mampu milik.

Pertukaran MOU antara Pegawai Pendidikan Sipitang, Abdul Razak Karim (kiri) dengan wakil Ultron Sabah Mohd. Sayzwan.

“Seperti yang kita sedia maklum, Ultron merupakan jenama pakaian nombor satu di Malaysia dan telah memenangi banyak anugerah dalam peringkat.

“Antara pencapaian syarikat seperti Top Ten Asia Sportswearbrands 2018-2019 Malaysian Superbrands, pemegang Malaysian Book Of Records untuk kategori Lightest Funrun Series In Multiple Cities, The 100 Most Influential Young Entrepreneurs, SME 100 Malaysia Fast Moving Companies Award, Excellent In Sport Apprels 2019 daripada Majlis Tindakan Pengguna Malaysia,

“Kami juga adalah penerima The Brandlaureate Best Brand Awards dalam kategori Leadership In Sports Apprels 2018-2019, Star Out Standing Business Awards Most Promising Brand Awards, Best Muslim Friendly Sportswear 2019-2020 di Asia Halal Brand Award”, katanya. –T A M A T-

ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN