26 C
Kota Kinabalu
Sabtu, Disember 2, 2023
ADVERTISEMENTspot_img

Rafi ucap tahniah kepada Ketua Pemuda, Wanita dan Puteri

RAFI (tengah) bersama Timbalannya, Datuk Bashir (lima dari kanan) ketika meninjau perjalanan sesi pemilihan Pemuda pada Sabtu lalu.

LABUAN: Ketua UMNO Bahagian Labuan yang menang tanpa bertanding sesi 2023-2026, Datuk Mohd Rafi Ali Hassan mengucapkan tahniah kepada Ketua Pemuda UMNO Bahagian, Saifful Punggut yang berjaya memenangi jawatan Ketua Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Labuan 2023-2026.

Saifful 38, memenangi jawatan itu selepas menewaskan Ketua Cawangan UMNO Ramsey, Mohd Syukur Jiprih pada sesi Pemilihan Jawatan Kuasa Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Labuan yang diadakan di Bilik Mesyuarat Refflesia, Ujana Kewangan dekat sini, pada Sabtu.

Turut menerima ucapan tahniah Ketua Pergerakan Wanita, Hajah Niswati Tarji, Ketua  Pergerakan Puteri, Normiyati Jumat serta Naib Ketua Wanita Suranie Omar, Naib Ketua Pemuda, Isa Kilan dan Naib Ketua Puteri Nurul Syakinah Sairan yang kesemuanya menang tanpa bertanding pada sesi pemilihan masing masing.

UCAPAN TAHNIAH… Soffri dan Isa menerima ucapan tahniah daripada Rafi.

Mohd Rafi yang akan menjalankan tugas sebagai Ketua UMNO Bahagian secara rasmi pada 19 Mac ini  turut menzahirkan doa kepada mereka agar diberikan kekuatan untuk memimpin pergerakan sayap Wanita, Pemuda dan Puteri agar UMNO Labuan dapat dimartabatkan semula di bumi Labuan.

“Saya akan terus memberi komitmen untuk membantu Pemuda, Wanita, dan Puteri agar dapat menjalankan tanggungjawab sebagai salah satu  usaha penting bukan sahaja   untuk mendekati anak muda, tetapi  bersama sama  menyelami denyut nadi rakyat  bagi memastikan parti UMNO kembali bangkit  dan menjadi pilihan utama rakyat Labuan. 

“Di bawah kepimpinan saya nanti…saya mahu kembalikan UMNO ini ke naluri hati rakyat Labuan seperti dulu dulu dan  beberapa inisiatif akan saya umumkan selepas ditabal secara rasmi sebagai Ketua UMNO Bahagian Labuan pada 18 Mac ini”katanya kepada media di sini, kelmarin.

ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN