25 C
Kota Kinabalu
Sabtu, Disember 2, 2023
ADVERTISEMENTspot_img

Parti STARSABAH terus diterima golongan profesional

Robert (kanan) mengucapkan terima kasih kepada Hairul atas keikhlisan memilih Parti Starsabah.

KENINGAU: Seorang lagi Peguam Hairul Vaiyron Bin Hj Osman (JP) seorang menyertai Parti Solidariti Tanah Airku ( STARSABAH ).

Timbalan Presiden STARSABAH merangkap Ketua Bahagian STARSABAH N.40 Bingkor Datuk Robert Tawik @ Nordin telah menyampaikan kad keahliannya.

Sebelum ini seorang peguam Puan Emily Julius menyertai parti STARSABAH dan menyerahkan borang permohonan keahlian kepada Robert.

Robert yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Sabah ( ADUN ) N.40 Bingkor mengalu-alukan kemasukan Hairul Yang memilih Parti Starsabah.

Robert berkata, penyertaannya menunjukkan Parti Starsabah mendapat tempat dihati rakyat Sabah.

Beliau berkata, Starsabah adalah parti tempatan yang dipimpin oleh Datuk Seri Panglima Dr Jeffrey G. Datuk Kitingan Presiden STARSABAH.

Sehubungan dengan itu Pembantu Menteri Kerja Raya itu mengajak rakyat Sabah yang belum memilih mana mana parti, agar memilih Parti Starsabah yang memperjuangkan hak-hak Sabah.

Katanya, suara Presiden STARSABAH Dr Jeffrey mengenai tuntutan yang terkandung dalam Perjanjian Malaysia MA 63, didengari dan diambil perhatian oleh Perdana Menteri Malaysia Datuk Seri Anwar Ibrahim dan sudah tentu akan ditunaikan.

ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN