SUMBANGAN…..Dr Fary (dua kanan) bersama Fadzilah (dua kiri) menyampaikan sumbangan juadah berbuka puasa kepada anggota RELA
LABUAN: Seramai 272 pegawai dan kakitangan Perbadanan Labuan yang bertugas di lapangan menerima bungkusan juadah berbuka puasa sumbangan Perbadanan Labuan.
Sumbangan disampaikan oleh Ketua Pegawai Eksekutif Perbadanan Labuan, Dr Fary Akmal Osman di tempat letak kereta Medan Selera, di sini, pada Sabtu.
Hadir sama Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif (Perbandaran) Perbadanan Labuan, Fadzilah Mahmud dan Pengarah Jabatan Hal Ehwal Korporat, Perbadanan Labuan, Mahathir Ab. Hamid.
Antara yang menerima sumbangan juadah berbuka puasa itu ialah Unit Perlupusan, Unit Bandar, Unit Pasar Sentral, Unit Kitar Semula, Unit Logistik serta Unit Landskap dan Seni Taman Perbadanan Labuan.
SERAH….Dr Fary (dua kanan) dan Fadzilah (dua kiri) menyerahkan sumbangan juadah berbuka puasa kepada anggota Penguatkuasa Perbadanan Labuan
Turut menerima sumbangan tersebut ialah pegawai dan anggota Penguatkuasa Perbadanan Labuan, Pengawal Keselamatan dan Agensi RELA yang terlibat secara langsung dalam penugasan pemantauan di Bazar Ramadan anjuran Perbadanan Labuan.
Sementara itu, Dr Fary ketika ditemui media menjelaskan sehingga Sabtu tiada kompaun dikeluarkan kepada mana-mana pengunjung atau peniaga berkenaan pelangaran Operasi Standart (SOP) COVID 19 di Bazar Ramadan.
“Saya telah meminta penguatkuasa Perbadanan Labuan sentiasa turun padang untuk memantau pematuhan SOP di dua Bazar Ramadan anjuran Perbadanan Labuan termasuk tiga lagi lokasi Bazar Ramadan yang dianjurkan oleh Jawatan Pengurusan Keselamatan Kampung (JKPP)” katanya.