30 C
Kota Kinabalu
Sabtu, Februari 24, 2024
ADVERTISEMENTspot_img

Persatuan Jiang Man Wu Yi, Hainan dan Hospital Keningau berjaya kumpul 42 pain darah.

Robert menunjukkan isyarat baik kepada salah seorang penderma darah.

KENINGAU:Sebanyak 42 pain darah dapat kumpul pada kempen derma darah anjuran Persatuan Jiang Man Wu Yi dan Persatuan Hainan dengan kerjasama Unit Transfusi Darah Hospital Daerah Keningau yang berlangsug di tapak pasar malam di sini pada Ahad lepas.

Pengerusi Persatuan Jiang Man Wu Yi Kapitan Frankie Fong berkata, kempen derma darah itu diadakan bagi membantu Unit Transfusi Darah hospital daerah yang memerlukan stok darah.

Katanya, setiap penderma pada kempen derma itu menerima sumbangan kasih RM20 daripada pihak penganjur.

Robert (tiga dari kiri) menyampaikan buah tangan sumbangan pihak penganjur kepada salah seorang penderma. Turut kelihatan Kapitan Frankie dua dari kiri

“Darah yang berjaya dikumpul sekurang-kurangnya dapat membantu Unit Transfusi Darah Hospital yang memerlukan stok darah dari masa ke semasa” kata Frankie.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN)Bingkor yang juga Pembantu Menteri Kerja Raya Datuk Robert Tawik hari menyaksikan kempen derma darah bagi memberi sokongan moral kepada pihak penganjur dan para penderma darah.

Hadir sama Pengerusi Persatuan Hainan Keningau Tan See Boo, Chee Sik Lai selaku pengerusi penganjur yang juga Ahli Majlis Daerah Keningau dan para pemimpin persatuan.

ADVERTISEMENTspot_img
BERITA BERKAITAN